Alla inlägg den 25 maj 2011

Av Jennie - 25 maj 2011 18:24

Söndagen som gick tillbringade vi i Hässleholm.

Vi var ett helt gäng som for iväg, sex vuxna, ett barn och så fyra hundar. Vi träffade många som vi lärt känna i olika "hundsammanhang", jätte roligt!


Det var många berner anmälda, 108 st, därför hade man delat upp det så att valparna och junior hanarna gick i en ring och alla övriga berner i en annan ring. Eftersom jag ställde ut Pop så missade jag lite av unghundsklassen (hanar), men jag lyckades att se Inka med Manne iaf. För dem gick det jättebra!!! "Lille Manne" (inte ens två år) lyckades få med sig ett cert, ett cacib. Han blev BIR och slutligen BIG 2, helt fantastiskt! Även Spox vann  sin klass.

Heja Wiitch-Hoo´s  


Pop blev oplacerad i sin klass, men han var duktig. Kritiken finns att läsa på hemsidan, för den som är intresserad.


Dizel, fick i öppenklassen  excellent, placerade sig sedan som reserv (5).  Jag är mycket nöjd med detta!

Dizels uppfödare frågade om vi kunde tänka oss att vara med i en uppfödargrupp. Där gick det inte så bra. Men det kändes mindre viktigt för mig denna dag...Excellent, vilken revanch efter Jönköping.


Här är Dizels kritik...

Maskulint välskuret huvud med bra proportioner. Mörka ögon. Välplacerade, välburna öron. Bra hals och överlinje. Välvinklad fram och bak. Bra ben och fina tassar. Rör sig med en härlig steglängd från sidan. Något mjuka mellanhänder. En tanke(?)låg på benen. Vacker färg och tecken. Vacker siluett. Välpresenterad.

Dagens alla resultat firades med grillat och valpmys!  

Den kommande helgen bär det av till Saxnäs, Öland. 

Ovido - Quiz & Flashcards